torsdag, oktober 03, 2013

Nästan höst

Gula löv i poolen. Men bilden är faktiskt lite missvisande för det är inte många träd som skiftat färg ännu. Den här veckan har varit lite skiftande vädermässigt, det regnade inatt, och behagliga temperaturer på knappt 25 grC.

Det här med playdates... Det är ju så svårt att få till när barnens vänner bor runt halva Madrid. Blir ju så med privatskola och föräldrar som inte ids skjutsa. I princip enda dagen är fredagar direkt efter skolan, imorron ska Sonen följa med sin bästa kompis hem och så hämtar vi vid 21-tiden. Men Dotterns bästis kan inte imorron, hon ska hem till sin farmor och farfar. Jag kommer ha en tjej som klättrar på väggarna efter skolan imorron.

Besökare! Nu i helgen får vi besök och nästa helg också. Kul och intensivt och jag vet att vi kommer äta en massa tapas. Såklart.

6 kommentarer:

Annika sa...

Den där bilden tycker jag OM!!!
Vi har galen indiansommar, det ska bli 31 grader idag. Nej, det är faktiskt för varmt. Gillar det inte.
Playdates ja, kan tro att det är lite bökigare där än här med sådana.
Tänk den dagen dina barn kör själva :-) Som K gör nu, inte så tokigt det heller.
MYSIGT med besökare!! OCH mums för tapas.
Kramar!!

eastcoastmom sa...

Annika: Det är avstånden och trafiken i Madrid som ställer till det... Så mycket enklare rent socialt när barnen går i den lokala skolan...
Vad kul att du gillar bilden, tack!

Saltistjejen sa...

Ja jag förstår att det kan vara svårt med logistiken för playdates nr man bor utspridda i en stor stad. Här har vi ju fördelen attt även om vi bor i en stor stad så lever vi lite i en "skyddad verkstad" i och med att maken jobbar på ett universitet och vi bor på campus. Vi umgås ju mycket med andra barnfamiljer i området då. Dock bor ju flera av E's vänner även runt om i olika delar av NYC som Brooklyn, Queens och andra ställen på Manhattan och det blir inte så ofta vi träffar dem just för att det är lite mer trixigt och kräver mer planering.
Hoppas nu ni får en fin helg tillsammans med ert besök!
Kram!

Desiree sa...

Jag fattar också att det kan bli trixigt att få till playdates. Inte lätt heller om båda föräldrarna jobbar för då finns det verkligen ingen som kan skjutsa. Hur funkar det med kollektiva färdmedel i Madrid? Är det bökigt, krångligt eller osäkert?
Låter som laddat för en underbar helg med både besök och tapas.

Martina sa...

Mina barns vänner bor inte lika utspritt men ända sa pass langt borta eller pa sana ställen som gör att man maste skjutsa. Jag saknar att man inte kan ga eller bara springa över till nan.

Trevligt med besök!
Kramar

eastcoastmom sa...

Saltis: Toppen att ha nära till flera vänner!

Desiree: Det skulle ta alldeles för lång tid att åka kollektivt, tyvärr. Besök blir toppen!

Martina: Gångavstånd vore toppen, men det tror ja är en utopi. Men att ha det som vi hade i Connecticut, med kompisar 5-10 minuter bort med bil vore bra. Eller så kunde de cykla.