torsdag, augusti 11, 2011

Några svar om flytten till Madrid

Flera har undrat om vår flytt till Madrid, so here goes:

Men jag trodde ni trivdes i USA? Varför flyttar ni?
Vi trivs fantastiskt bra. Men efter 7.5 år här känns det rätt att flytta vidare, se och uppleva något annat. Både Maken och jag har haft en dröm om att bo i Europa med barnen nu när de är lite större, att resa runt och se olika kulturer.
Det finns ingen motsats i att trivas och att vilja flytta.

Så ni stannar i Europa?
Planen är tre år. Vi har kvar huset i CT och tänkte komma tillbaka så barnen kan gå high school här, Sonen de tre sista åren. Men vem vet.

Vad tycker barnen om att flytta?
Spännande! Dottern tyckte direkt att det skulle bli kul, Sonen ville göra lite research först, kollade fakta om Madrid på internet, och sen var han med.

Hur blir det med skola till barnen?
De kommer gå en internationell brittisk skola, privatskola. Brittiska skolsystemet är lite annorlunda, det som heter Kindergarten här i USA är Year 1 i en brittisk skola, barnen är 5 då skolan börjar i både USA och GB (men många brittiska barn går Nursery innan).
Så våra kids kommer gå Year 6 (Dottern, som är 10 år och skulle börjat 5th grade här i USA, bodde vi i Sverige skulle hon börja 4an), och Sonen ska börja Year 8 (han skulle börja 7th grade här i USA, och 6an om vi bott i Sverige).
Brittiska barn och amerikanska barn är 18 år då de går ut skolan (skolplikt i England är till 16 år).
Skolan verkar jättebra och vi tror barnen kommer trivas.

Skoluniform?
Ja. Grå långbyxor till killarna, vit skjorta och slips. Snygga svarta skor. Tjejerna vit skjorta, grå veckad kjol, blå knästrumpor och snygga svarta skor.
Bara att gilla läget.

Madrid verkar alldeles för varmt!
Visst, det är 35 grC varje dag på sommaren. Men på nätterna är det behagliga 18-19 grC och det är en torr värme, inte fuktigt som här på amerikanska östkusten. Vi kommer nog överleva.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, här händer det grejer!
Klart ni ska ta chansen att uppleva ett nytt land om ni vill och har möjlighet. Lycka till :-)

Jenny sa...

Men hjälp, ska ni flytta!!? Oj, vad man missar när man inte läser bloggar på sommaren :-). Vad spännande med flytt - och lite skönt att ni kan komma tillbaka till US om ni vill sen också. Det är bra med alla dörrar öppna!! Ser framemot att få följa er i Madrid! Kram!

eastcoastmom sa...

Annieverse:
Det finns bara möjligheter! Och det är ju knappst nåt hardship att bo i Madrid.

Jenny:
Det är snabba ryck. Fick kontrakt i början av juli, besökte Madrid några dagar och hittade ett hus att hyra och skola till kidsen. Ska bli kul!!!

Unknown sa...

Lycka till! Spännande!