onsdag, november 24, 2010

Happy Turkey Day!

Så säger alla nu, Happy Turkey day!

Eller det mer korrekta, Happy Thanksgiving!

Imorgon är det Thanksgiving och det är absolut viktigaste helgen här i USA. Vi har firat med amerikanska vänner några år - superamerikanskt med stor släkt, kalkon och pumpkin pie, amerikansk fotboll på tv mm - men nu firar vi med våra tyska och finska vänner. Maten blir inte helt amerikansk, vi kan ju ta och vad vi mest tycker om och låta oss inspireras och sen göra som vi vill. Dessutom delar vi upp matlagningen, visserligen ska vi ha middagen hemma hos oss men det känns inte det minsta jobbigt eftersom vi inte lagar all mat.

Perfekt.

Barnen har kort dag i skolan, så de är väl hemma runt ett-tiden. Maken jobbar hemifrån idag, han har också halvdag säger han. Jag har sprungit min vanliga milrunda, tvättar och ska iväg och köpa lite god ost på Whole Foods.

Sen är det bara att relaxa.

Om Thanksgiving: Helgen är alltid fjärde torsdagen i november, de flesta är lediga på fredagen, så det är den längsta långhelgen här i USA. Det är ingen religös högtid, den firas till minne av några av de första nybyggarna i USA, pilgrimerna, som hade en skördefest tillsammans med indianer.

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hoppas ni får en ritkit skön och mysig Thanksgivinghelg!!! Vi kommer faktiskt att fira med just amerikaner i år. För första gången. Annars har vi alltid firat md européiska vänner eftersom de flresta amerkikaner vi känner här har åkt till sina resp familjer. Men i år slumpar det sig att två av de amerikanska familjer vi känner här ska stanna. Jag ser fram emot ledigheten mycket!
Kram!

Cari sa...

Ha en trevlig helg.
Jag tycker att det låter smart att dela på matlagningen (det brukar vi göra till julen i min lilla släkt - det udnerlättar verkligen).