fredag, januari 16, 2009

Uppdatering: kompisar igen

Det är som man baxnar. Jag har förstått att man i Sverige talar om att curla barn, well, här tycker jag ofta att föräldrar tar det till en helt annan nivå.

Jag pratade aldrig med någon av de andra föräldrarna om den där lilla popgruppen tjejerna hade startat i skolan. Dottern verkade ändå ganska OK med sin roll i gruppen och jag tror inte det var illa menat av de andra tjejerna, att Dottern fick titeln manager verkade ju också bra.

I veckan fick jag mail från en av papporna att popgruppen skulle träffas och repetera och äta pizza på fredag. Jättebra idé, eftersom det tydligen var tal om att den här lilla gruppen skulle uppträda i skolan egen tv-kanal, endast intern-tv som görs av femteklassarna.

Då hände tydligen något och jag fick veta allt idag när jag lämnade av Dottern på restaurangen tjejerna skulle träffas på.

En mamma hade ringt en av föräldrarna till popgruppstjejerna, kopplat in lärare i 2nd grade och jag tror också rektorn. Hennes dotter fick inte vara med i gruppen och dansa men gärna vara livvakt, men den här tjejen - och hennes mamma - accepterade inte det. Mamman hade flera gånger ringt till den här popgruppsföräldern var och MYCKET upprörd.

Resultat: nu får inte tjejerna ens leka popgrupp på rasten, och glöm det där med tv.

Visst ska man låta alla vara med och leka, men det blir fånigt i det här läget, gruppen har redan minst 8 medlemmar och snart är det ingen grupp längre utan en kör. Starta egen grupp, tyckte vi som pratade ikväll.

Fortsätting lär följa.

Inga kommentarer: