onsdag, januari 31, 2007

Det snöar i Utah

Idag när vi vaknade och skulle iväg till flygplatsen i Salt Lake City, snöade det. Äntligen. Vi har haft soligt och i princip klarblå himmel i en vecka men alla vi talat med vill ha mera snö. Idag kom snön och vi åkte hem till Connecticut.

Borta bra men hemma bäst. Som vanligt.

Fast gärna en vecka skidåkning varje år i Utah. Så vi kommer tillbaka.

tisdag, januari 30, 2007

Jag säger bara: Alta

Alta, Utah. Vi har varit där två dagar och åkt skidor och det är helt underbart. Vilka backar. Vilken natur. Vilka trevliga mäniskor.

Idag åker vi dit igen och imorgon bitti flyger vi hem till Connecticut igen.

Men barnen vill flytta till Alta, säger de.

lördag, januari 27, 2007

Utför i Utah

Här går det utför. Backarna alltså. Park City är snöigt och charmigt. Barnen och jag var i skidskola torsdag och fredag, kidsen har avancerat snabbt och är båda fearless enligt sina lärare. Jag skulle vara på grupplektion båda dagarna men det var bara jag i klassen så det blev som privatlektioner, och jag har upptäckt att det är riktigt häftigt att åka skidor.

Idag var vi i Deer Valley. barnen och K åkte skidor, jag gick omkring i Park City. En enda kändis såg jag - det är ju trots allt Sundance Festival - det var Donny Osmond som gick Main Street upp och ned och spelade in en musikvideo, mindre häftigt, jag vet.

tisdag, januari 23, 2007

Ont i magen av skolan

Dottern säger fortfarande att hon inte tycker om skolan, så har hon hållt på i säkert 1.5 vecka nu. Pratade med hennes lärare igår och hon trodde att det bara var nåt hon fått för sig efter jullovet. Det går över.

Men imorse sa Dottern att hon får ont i magen av att gå i skolan. Sånt gör ont att höra.

Lite bättre blev det när Sonen lovade följa henne till klassrummet. Då gjorde det inte lika ont längre.

Förkylningen är hemsk. Hemsk. Inhandlade förkylningstabletter idag - Sudafed - som jag fick köpa över disk på apoteket, dessutom var jag tvungen att visa mitt körkort och så registrerades jag som köpare. Man får bara köpa ett visst antal såna här tabletter per månad. Starka grejer. Men det var non drowsy formula så jag ska kunna köra bil.

Nu hoppas jag kunna fungera hyfsat normalt. Jag har inte tid med den här förkylningen.

måndag, januari 22, 2007

Sundance

Riktigt äckligt rejält busförkyld blev jag, bara sådär. Det kom krypande igår kväll, och natt sov jag uruselt. Dessutom petade maken på mig ofta, jag tror jag snarkade, näsan var täppt. Jag hör allt som genom ett filter. Huvudet värker.

Pyton är bara förnamnet.

Och vi som reser till Park City på onsdag. Där Sundance pågår för fullt, har jag just insett. Kanske man lyckas spana på några moviestars.

söndag, januari 21, 2007

Nu har hon förstått

- Jag vet vad sen betyder, säger Dottern. Det betyder idag men en annan tid.

Precis.

fredag, januari 19, 2007

Ja se det snöar

Första gången den här vintern: Snö. Precis så mycket att det täcker marken. Barnen blev alldeles vilda av lycka. De var ute innan frukost och efter. Lekte i snön medan vi väntade på bussen.

Tyvärr blir det nog en kortvarig lycka. Det ska bli 5 grC idag.

torsdag, januari 18, 2007

En till baletthoppa

Bild: Privat

Fin baletthoppa. Jättefin.

Balettflickor i rosa


Foto: privat

Äntligen var det Parents Observation Week på Dotterns balettskola. Föräldrarna fick sitta på golvet och titta på de små rosaklädda ballerinorna. Söta som socker var de.

onsdag, januari 17, 2007

Klubb för skandinaver

Det finns en skandinavisk klubb inte så långt härifrån. Vi har ännu inte varit medlemmar för vi har inte sett att det finns några aktiviteter som är intessanta. Medelåldern på aktiva medlemmar är hög, tror inte jag gissar så fel om jag drar till med 75. Det är mycket bridgespel på klubben.

Men igår kväll var jag på styrelsemöte för vi - maken och jag och en del svenska tjejer/mammor - har pratat lite löst om att göra något med klubben. Rocka den. Det skulle behövas.

Själva klubben är bra, de har ett stort fint hus och en stor stor tomt med bra läge ett kvarter från havet. Nu måste vi bara ta tag i det och göra nåt. Engagera oss.

Och det vet man ju hur svårt det är.

tisdag, januari 16, 2007

Måndag fast det är tisdag

Idag är det tisdag, men det känns som måndag. Igår var det helgdag, Martin Luther King Day, och barnen var lediga från skolan. Vi får en kort skolvecka, skönt.

Maken är hemma från Calgary och barnen är glada. Vi planerar för fullt för veckan i Park City, Utah. Flyger den 24:e.

söndag, januari 14, 2007

Target och skridskor

Så vad gör man om man är ensam hemma en helg med två superaktiva barn på fem och sju år? Regel nummer ett är att det inte funkar att stanna inomhus hela tiden. Mina kids är inte sorten som sitter stilla och glor på tv hela dan, de börjar hoppa och skutta och stänger faktiskt själva av tv:n efter ett tag (det hände ikväll - de gjorde istället en show för mig med dottern som sångerska).

Jag tog med barnen till Target på fm. Sen åkte vi skridskor på em.

För att sitta stilla, det finns inte på deras världskarta.

lördag, januari 13, 2007

Smart mamma ligger steget före

Att jag inte tänkt på det här förut: igår kväll när barnen sov, gjorde jag iordning deras lördagsgodis. Lade det i två sandwichbags. Färdigt att snaska.

Nu på morgonen direkt efter frukost, faktiskt innan de började tjata om godis - de vill ha godis direkt efter frukost, kan inte vänta, men sen är det lugnt resten av dagen - tog jag fram godispåsana.

Och jag kunde äta min frukost i lugn och ro.

Ett mindre frustrationsmoment på lördagsmornarna.

fredag, januari 12, 2007

Silly Dilly Hair Day

De hittar på en massa roligt i barnens skola. Idag var det Silly Dilly Hair Day, barnen skulle alltså ha lustiga frisyrer.

Dottern har funderat hela veckan på hur hon skulle ha håret, men när hon vaknade imorse ville hon inte ha nåt silly hår. Sonen vaknade på fel sida och det mesta var fel till att börja med. Men så kom han på tt han nog ville göra nåt i alla fall och plötsligt hade han satt en massa av Systers hårspännen i sitt hår, nog såg han knasig ut.

Så var det Dottern, så. Hon ville ju trots allt ha nåt i håret, lagom lustigt. Det blev nån slags snurrar av två tofsar på vardera sidan, över öronen. Halvlustigt men mycket gulligt.

torsdag, januari 11, 2007

Det är kallt i Calgary

... dit maken åkt på affärsresa, sen stannar han kvar helgen för att åka skidor. Hoppas det är bra skidåkning och att han inte fryser.

Barnen och jag åkte skridskor igår. De blir bättre och bättre på att åka. Tänk att det funkar utan lektioner, amerikanska vänner är lite häpna. Här lär sig barnen antingen på privatlektioner eller kurser över hela vintern med många barn samtidigt.

onsdag, januari 10, 2007

Kallt men ingen snö

Tänk vad det vore kul med snö. För barnen alltså. Idag har vi kallt, bara nån plusgrad, underbart solsken men en vind som kyler.

Ska träffa några kompisar med barn på skridskobanen lite senare.

Idag har jag suttit i timmar på golvet och sorterat papper, det är papper som barnen har med från skolan. Istället för böcker har de nåt slags lösbladssystem, kopierade papper, där de övar och skriver och räknar. Allt. Bra för man vet exakt vad de gjort i skolan, men knasigt eftersom det blir översvämning av papper. Nu har jag slängt en massa, sparat en del, och dessutom har barnen fått varsina lådor, så inte allt ligger i en enda hög.

Vårt nya städade liv. Jag skojar, såklart. Kommer aldrig hända.

tisdag, januari 09, 2007

Riktigt så gammal är jag inte

Sonen frågade när jag var född, vilket år.

- På 60-talet, svarade jag lite svävande.
- Men vad är det? frågade Sonen.
- The sixties, förtydligade jag, ibland förstår han engelska bättre.
- Du menar the sixteenth century?, svarade Sonen.

Nä riktigt så gammal är mamma faktiskt inte.

söndag, januari 07, 2007

Svensk tv i sängen

Det här är verkligen surrealistiskt: ligger i sängen med nya MacBooken och kollar svensk tv. Trådlöst och bärbart är underbart. Hur coolt som helst.

Vad jag kollar? Toppform.

torsdag, januari 04, 2007

Träningsvärk, aj

Igår morse sprang jag vanliga vändan. Problemet är bara att jag inte sprungit sen november och inte ens då med nån bra frekvens. Så idag har jag rejält ont, faktiskt överallt. Men det är inte synd om mig, bara rätt åt mig, jag tycker det. Detta är straffet för att jag inte tränat som jag brukar.

Imorgon fredag har båda barnen playdates direkt efter skolan, så Dottern hämtar jag hos hennes kompis vid 15.30 kanske, sonen sent, kanske efter 19, det beror på. Känns konstigt. Som om jag borde planera nåt speciellt när jag har så mycket tid.

onsdag, januari 03, 2007

Mamma har lärt sig hockeystopp

Tänk det trodde jag aldrig, att jag vid... många år skulle lära mig ett riktigt hockeystopp på skridskor. Men idag var jag verkligen på gång och det gick bra, felet jag gjort i alla år är att försöka stoppa åt fel håll. Det funkar bäst att bromsa med vänsterfoten först för mig.

Vilken skillnad.

Barnen och jag var alltså på skridskobanan efter skolan, underbart väder, soligt och 9 grC. Första gången Dottern susade runt rinken alldeles själv, hon och Sonen lekte med en av Dotterns klasskompisar, en kille. Jag kunde åka omkring bäst jag ville, nästan i alla fall, och det var inte mycket folk.

Otroligt vad kul det är att åka skridskor, egentligen.

"Treat" hit och dit

Det är alldeles för mycket treats i barnens skola. Rak översättning till svenska tycker jag är muta. Allvarligt.

Värst är det i Kindergarten. Dotterns lärare, som är fantastisk!, har en treat box där ett barn i taget får välja något när de gjort något speiellt bra. Det kan vara små leksaker eller godisklubbor, typ. Barnen älskar det såklart.

Idag ska jag vara secret story teller i Dotterns klass och då är det meningen att jag ska ha med en liten, ja just det: treat. För det har man traditionellt, tydligen. Just nu lutar det åt att jag tar med de chocolate chip cookies jag bakade på Nyårsdagen, och bjuder på.

tisdag, januari 02, 2007

Solen går upp över havet

Jag kan inte se havet från vårt hus. Men nu på vintern kan man se den stora damm som havet fyller på vid högvatten, och som flyter in i vårt tidvattensdamm här på tomten.

Nu går solen upp i öst och himlen är blå idag. Bara några låga moln över Long Island Sound. Den rosa himlen speglas i tidvattendammen.

Barnens skola börjar idag och det ska bli skönt tycker jag. Så får jag något gjort här hemma, handla mat utan två studsande kids. Tror barnen ser fram emot att träffa sina kompisar igen, flera var borta hela lovet, verkar det som.

Dags att väcka kidsen!

måndag, januari 01, 2007

Gott Nytt År

Och jag tror det har regnat här hela dan idag. Trist.