onsdag, juni 19, 2019

She did not walk

Det var high school graduation igår och det är en big deal tycker de allra flesta. Cap and gown and tassel on och så ska studenterna få sitt diplom. Dottern som ju var klar med high school i januari kunde om hon ville vara med på graduation, examen, och vi hade beställt cap och allt till henne.

Men så blev det inte.

Hon ville egentligen inte. Kände att hon hamnat utanför kompisarna från high school som under senior year hittade på massor med aktiviteter, festade, men för det mesta lämnade Dottern utanför. Heartbreaking verkligen. Jag hade ändå bokat bord på en trevlig restaurang för en tidig middag, så vi kunde fira examen som familj.

Förresten det där med kompisar borde sättas inom citationstecken...

I måndags kväll hörde den tjej från Ohio av sig som troligen kommer dela studentrum med Dottern, de kommer vara tre tjejer, den tredje tjejen är från grannstaden. Flickan från Ohio undrade om de ville komma och träffa henne, hon var på Block Island, en ö utanför Narragansett, RI, tillsammans med sin familj. Huset de hyrt hade ett extra sovrum.

Så igår eftermiddag, när de flesta andra seniors på stans high school tog sin examen, typ, körde Dottern och kompisen O drygt två timmar norrut, tog färjan till Block Island och skapade minnen för livet.

But she did not walk. Och det var helt rätt beslut för Dottern.

5 kommentarer:

Jimmy sa...

Tråkigt med kompisarna, men låter som att du lyckades få till en fin examen iallafall. Kul också att den framtida rumsgrannen hörde av sig och bjöd dit de andra. Det låter som starten på en förhoppningsvis bättre vänskap.

eastcoastmom sa...

Jimmy: Tack, det här var helt klart bästa för dottern. Det är så laddat här med examen i high school, så många måsten. Dottern kom just hem och var sååå glad, och Block Island var fantastiskt!

Annika sa...

Så ledsamt att läsa om hennes "kompisar" i HS och allt det där.
Isf förstår jag att hon valde att inte gå fram. Det lät som om hon gjorde ngt mkt, mkt bättre istället.
Tycker det är så trevligt och fint när blivande room mates ses innan uni. K och hennes gjorde det inte innan, och de var ganska olika. Efter freshman year bodde de inte ihop mer. MEN jag tror det är väldigt nyttigt att bo med ngn okänd första året.
Hur känner du inför att hon inte gick fram på examen?
Helt OK? Besviken?


Jag tror college blir superbra för din tjej. Verkligen ett nytt kapitel i livet.

eastcoastmom sa...

Annika: Jag är övertygad om att just kompissituationen kommer bli annorlunda i college, alla börjar om på nytt, vilket är jättebra.
Jag är helt ok med att Dottern inte var med på graduation, tror att det var bäst så. Jag har inget behov av just examensdagen, det viktiga är ATT ta examen, att gå klart high school och sen vidare till college.

Anneli sa...

Så ledsamt att läsa om hur "kompisarna" betett sig mot din dotter. Jättebra och starkt av henne att se framåt och att hon valde att åka och träffa sina nya rumskompisar. Det blir säkert jättebra med en nystart, med nya kompisar.