måndag, november 16, 2015

Expatlife: Good morning!

Under min vanliga springtur på morgonen möter jag andra hyfsat morgonpigga personer, jag springer strax efter sju när barnen åkt till skolan. Här hejar man på i princip alla man möter, Good Morning! Hi! Eller bara en vink om man är för flåsig av allt spring.

Det är verkligen amerikanskt att heja på alla och envar. Om man brukar råka på samma personer dag ut och dag in händer det ofta att man slänger ur sig nåt om vädret i förbifarten, att man är extra andfådd eller som imorse påpekar att man är extra tidig (jag var ute tio minuter tidigare än normalt).

Några tanter har jag sett på morgonpromenad här vid Long Island Sound sen vi flyttade hit 2004. Vi känner varandra till utseendet och hejar glatt, men jag springer ju alltid så mer snack än så blir det inte.

Jag kan inte komma ihåg att man hejade på alla man mötte när jag brukade springa i Stockholm. Och i Madrids tjusiga förort var det ingen som hejade.

Amerikaner är ytliga påstås det. Men jag gillar att hälsa på folk jag möter. Det känns bra helt enkelt.

5 kommentarer:

Sara (Skutevik) sa...

Här i Dubai är det också många som hälsar eller ler när vi cyklar till skolan på morgonen och när man är ute på sin morgonrunda. Gillar det!

Desiree sa...

Har I Schweiz halsar och hejjar man ocksa pa alla man moter nar man ar ute och gar I skog och mark. Inte nar man gar inne I stan men pa alla andra stallen. Trevligt :')
Kram!

Annika sa...

DET där gillar jag också! Man hälsar på alla man möter under sin PW/springrunda. Mkt, mkt trevligt!! Uppskattar det väldigt mkt.

Anonym sa...

Påminner mej om en vacker sommarmorgon flera år tillbaka i Vällingby,
när jag var ute och gick. En man kom sakta joggande emot
mej, och jag sa; "Vilken härlig dag vi har idag." Han stirrade
på mej, som om jag var heltokig. Ett kvickt hej och en
oskyldig kommentar om vädret, gör mej glad.

Ruth i Virginia

M sa...

Precis.....också här i Shanghai hälsar vi glatt på varandra i kvarteret likaså de jag ser varje morgon på min promenad till kontoret. I Stockholm...Näpp
Märkligt det där.
Hälsningar
M