måndag, april 16, 2012

Känsliga tittare varnas.

Först vill jag berätta att det ser värre ut än det är. Sonen är blond och ja, då blir kontrasten så mycket större.

I alla fall.

På eftermiddan ringde receptionisten från skolan, Miss Q, och berättade att det hänt en olycka. Sonen var OK, don´t worry too much dear, men han har slagit sig och behöver sys några stygn i huvudet.

Det är såna samtal man inte vill ha som förälder.

Han hade trillat när de spelade fotboll på sista rasten i skolan. Som tur var hade han tagit emot sig med ena handen - som bara fick en liten skråma - och sen slagit i huvudet ordentligt. Han blödde ganska mycket från ett sår i huvudet.

Det var bara att slänga sig i bilen och hämta Sonen hos skolsköterskan, och åka vidare till doktorn. Där blev grabben sydd med fyra stygn och så gjorde läkaren några tester för att kontrollera att Sonen inte fått nån hjärnskakning.

Nu är det lugn och ro som gäller. Varken tv eller dator. Ingen fotboll eller springande på några dagar.

Men han är ok.

(och nu har vi duschat bort det mesta av blodet från håret, så han ser lite bättre ut!)
.......................................................
Long story short:
Son fell at recess when playing soccer, got a nasty cut in the head. No concussion. The doctor sealed the cut with four stitches. Since he is blond the blood looks extra scary in contrast.

6 kommentarer:

Liz sa...

Herregud! Nej sant vill man verkligen inte hora nar dom ringer fran skolan! Jag hoppas att han mar bra och att det inte blev hjarnskakning. Det ser onekligen illa ut med allt blod och 4 stygn ar ju en hel del!
Kramar till killen och skont att han dock ar lite aldre, da ar det lattare att forsta att han ska ta det lugnt ett par dagar...sma barn har ju svart att ta det lugnt aven om dom maste.
Stor kram till dig!

Charlie sa ... sa...

Å nej, mardröm att få sådana samtal.

Önskar god och snabb bättring och att det inte gör ont.
Skönt att få vara hemma och ta det lugnt!

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Å stackarn!!! Hoppas verkligen att det inte är så illa som det ser ut. Fy sådana samtal är de värsta. innan man riktigt föstår eller har sett HUR illa det verkligen är. Vi fick ett sådant för ett par år sedan när E var knappa 1,5 år och hade klättrat på dagis och ramlat och slagit i munnen. Hon blödde ofantligt mycket. Det ville inte sluta och hon blödde hela natten så på morgonen såg det ut som om hon hade chokladpudding i hela ansiktet. Självklart kontakde vi läkaren redan samma eftermiddag men hon sa att trots alt blod så var det ingen som helst fara så länge tänderna var okej och så länge man inte befarade hjärnskakning. Och mycket riktigt morgonen därpå (när vi tvättat bort "chokladpuddingen") så blödde det inte längre och hon hade inga som helst men.
Men fy vad det var hemskt först!!!
Kram!!

Desiree sa...

Aj aj stackare! Usch vad läskigt både för din son och för dig. Förstår att du åkte dit med hjärtat i halsgropen. Skönt att allt verkar ok men det låter bäst med några lugna dagar.
Kram!

eastcoastmom sa...

Tack för alla gulliga tankar!
Sonen mår bra, han var tuff hos doktorn och sa inte pip. Det blödde fortfarande från såret igår kväll, men imorse hade det slutat. NU är han i skolan.

Annika sa...

INTE kul!
ALLS.
Just ett av de där mardrömssamtalen från skolan...
TUR att det gick så bra som det gick.
Det blöder ju så fördömt från huvudet också...
nu blir det det lilla lugna ett tag då.