fredag, december 09, 2011

Spanskt, del 5 - puente

Den här veckan har spanjorerna nog slagit rekord i klämdagar. Eller vad sägs om hela tre stycken, måndag, onsdag och fredag. Både tisdag och torsdag var helgdagar.

Klämdagar kallas för puente på spanska. De gillar sina puente här och det finns flera under året. Många skolor är stängda idag, några var stängda i måndags. Maken trodde på en hyfsat lugn dag på kontoret.

Men den här veckan... wow. Det känns som en ständig fredag eller söndag. Veckan kommer liksom aldrig igång.

Barnen har haft skola som vanligt, eller de dagar då det inte var helg. Och Senior school, alltså Sonen, har haft stora prov alla dagar. Idag har han de sista, latin och franska. Han snörvlar och hostar fortfarande, men inte så hemskt som i början av veckan.

(hur han klarade av sina prov i måndags är ganska otroligt, i onsdags fick han veta resultatet av ett av måndagsproven, han fick A i Geography! Killen borde ha en bragdmedalj.)

2 kommentarer:

Desiree sa...

Mysigt med många helgdagar. Kul att lära sig att klämdagarna kallas för puente. Håller verkligen med om att sonen din gjord en heroisk insats med proven då han var sjuk. Starkt jobbat och så himla skönt att han klarade sig med och dessutom fick högsta betyg i Geografi.
Kram!

eastcoastmom sa...

Han är tuff! Och ville verkligen lyckas bra i skolan. Vilket vi gillar...