torsdag, maj 30, 2013

Barnkalas, trigonometri och annat.

Spanska barnkalas. Oftast kort framförhållning. Som den här veckan, i måndags blev Dottern bjuden till ett kalas nu på lördag, och i tisdags fick hon inbjudan till ett kalas på fredag. Min erfarenhet från Connecticut är att kalasinbjudningar brukar komma minst två veckor innan kalaset, oftast tre veckor innan.

Trigonometri. Sonen har matematik som inte ens Ironman självklart hänger med i längre, han får kämpa lite. Just nu är det trigonometri, bara benämningen låter komplicerad tycker jag. "Äh, säger Sonen, det är ju IGCSE-Math, det ska inte vara enkelt!" Matteläraren är en av de mest populära lärarna i skolan och har examen från Cambridge. Det är verkligen guld värt att ha en bra lärare i just matte.

Skön vår. Jag njuter av den relativt kyliga våren, det här är temperaturer jag gillar. I helgen ska det bli typ 23-24 grC. Perfekt för mig som inte gillar att ligga och svettas nån längre tid i solen, bättre med nån halvtimme då och då.

Spanska krisen. Flera butiker har slagit igen i två av de shoppingcenter jag brukar åka till. Några nya har öppnat men det är bara lågbudgetbutiker verkar det som. Ledsamt.

Stay. Vi hörde en remix av Stay med Rhianna på radion imorse, när jag skjutsade barnen till skolan. Sen dess har jag haft den på hjärnan hela dan. Sjöng när jag gick till gymet. Gick och nynnade den när jag handlade mat. Nu när barnen ätit middag hör jag hur Sonen nynnar samma sång. Han kunde heller inte sluta tänka på den!

5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag gillar dina torsdagslistor!

Desiree sa...

Matte har aldrig varit mitt starka ämne. Har fortfarande svårt för matte. Kul med kalas men som du tar upp lite kort framförhållning. Man vill gärna kunna plannera in någon vecka innan och hinna skaffa present och sådant.
Jag gillar också dina torsdagslistor.
Kram!

Bodil sa...

Lite dumt när man får inbjudan så sent. Svårt att hinna hitta presenter osv.
Bra med en bra matte lärare, matte var mitt sämsta ämne och önskar jag hade haft en bättre lärare.
Kram Bodil

eastcoastmom sa...

Susanne: Tack!

Desiree: Bra lärare är det viktigaste! Just det där med presentköp är stressigt med kort varsel.

Bodil: Presenter blir problem, alltid. Bra och kul lärare får ju ett svårt ämne att bli roligt!

Annika sa...

Det lustiga är att trig bara är en mellannivå-matte på HS numera.
K har inga problem med den klassen.
OCH jag fattar NOLL!
Såklart.
När Peter gick i HS var det den högsta matte som fanns. Nu ligger trig på ett medelplan. Så är det.
Jag är glad att din son fixar matten.
Peter hjälper K med den matten. Men även han måste damma av sina kunskaper.
Ja, det var kort framförhållning med kalas, må jag säga.
Det är lite kul, och ibland jobbigt, då en låt fastnar i skallen.