tisdag, oktober 28, 2008

2 arga mammor


Inte bara två arga mammor utan ett helt rum med arga mammor, och nån pappa, var på biblioteket idag och såg en film om skolmaten i USA. Och det är ett riktigt sorgligt kapitel.

Sonen har gått i skolan här sedan Kindergarten, och inte en enda dag på över fyra år har han köpt skollunchen i skolan. Jag skickar med lunch varje dag till båda barnen, dels för att de inte äter vad som helst men mest för att jag tycker maten är skräp. Och då är skolmaten i staden vi bor mycket bättre än är vanligt i kommunala skolor här i USA.

2 angry moms är filmen som man blir förbannad av att se. Och sen vill man förändra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är synd att skolmaten även i en på utsidan upplyst kommun som Wpt inte kan göra mer för att servera en näringsrik lunch.

Det nyttiga blir en sallad, men vilken 10 åring blir mätt på en sallad. Niki köpte någon gång i veckan, pizza, hamburgare el breakfast for lunch....hon åt inga grönsaker!

Svenska skolmaten är inte alltid fantastisk, inte efter att vi tittar på favoriten Toppform med Blossom T, men det serveras var dag salladsbuffe, knäckebröd och mjölk vilket man faktiskt kan leva rätt väl på!

Kämpa på för en bättre skollunch!

Kram

Anki