måndag, april 28, 2008

Det finns inget dåligt väder

Som svensk har man ju lärt sig ramsan redan som barn: Det fins inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Nu säger jag det till barnen och det är speciellt viktigt här, för här där pengar inte saknas, klär föräldrarna ofta inte på sina barn vettiga kläder.

Som idag när det regnade, hel dagen lång. Istället för att ta på barnen och sig själva stövlar och bra regnjacka, så sätter sig mammorna i bilen och skjutsar till skolbussen, 50 meter eller 200 meter, det kvittar.

Vi tog stora paraplyer och gick till bussen, som alltid. Men inte att grannarna får dåligt samvete när de kommer i sin stora Jeep, allvarligt talat förstår jag mig inte på amerikaner alltid.

Barn lär sig av det man gör, inte det man säger. Och jag - vi! Maken och jag - hoppas och tror att barnen lär sig att man tar inte bilen överallt, speciellt inte om man gå eller cykla istället. Motion och miljö är viktigt. Det här blev svamligt, men jag är trött. (snark!)

1 kommentar:

Anne sa...

Bra skrivet! Jag håller helt med dig, känner igen beteendet även härifrån.
Precis som du säger också så lär barn av det man gör och inte det man säger.
Apropå kläder och amerikanska barn, många går så väldigt tunt klädda året runt, även fastän det är jättekallt så ser man ofta barn vänta på skolbussen i så tunna kläder.