onsdag, juni 15, 2005

Mamma gifte sig fel!

Jo, enligt lilla A så gifte sig mamma och pappa helt fel, vi pratade om det precis när hon skulle sova:
A: "Mamma, du gifte dig ju fel!"
Mamma: "Hurdå menar du?"
A: "Man måste ha krona (visar på huvudet och indikerar slöja) och sån där lång... och så måste man ha lång klänning och glittriga skor. Som prinsessor. Och många blommor, mamma."
Mamma: "Man kan gifta sig på flera olika sätt."
A: "Nej! mamma, då blir man ingen prinsessa!"

Prinsessor är viktiga när man är fyra år, helt klart.

När jag kom för att hämta A i skolan idag berättade fröken Ms M att vår dotter var sååååå fantastisk, hon är en så bra kompis, hon delar med sig så bra, hon är hjälpsam och vi som föräldrar har gjort ett så jättebra jobb med lilla A. *rodnar* Jag blev lite tårögd faktiskt.

G var på sin nästsista gymnastik idag, han älskar det och det passar honom jättebra, det är ju både snabbt och fysiskt. I höst kommer dock gymnastiken krocka med svenska skolan, G kommer läsa svenska på måndagar och pojkarnas gymnastik har flyttats till måndagar. Så otroligt tråkigt! Visst skulle vi kunna ta svenskan själva här hemma m G, men vi märker mer och mer hur viktigt det är med svenska kompisar till barnen, det blir så lätt att engelskan tar över annars, så det är inte bara själva läskunnigheten på svenska som är viktig, för att svenskan ska få nån substans måste barnen träffa andra svenska barn, känna att de inte är ensamma om att tala svenska.

Nytt på husfronten: halva huset är grundmålat. Istället för skogsgrönt är framsidan nu gulvit, vilken otrolig skillnad!

Inga kommentarer: