lördag, mars 09, 2019

A few things

Snön smälter. Med nån plusgrad och massor med sol på dagarna smälter snön. Idag kändes det verkligen som vår när vi promenerade med Sixten till stranden. Skönt.

Sommartid. Inatt ställer vi om klockorna till sommartid, då blir kvällarna ljusare. Me like, såklart.

College. Nu har Dottern fått svar från alla college hon sökt. Mycket att tänka på, hon vet inte riktigt vad hon ska välja. Vi föräldrar har två favoriter, men jag tror att Dottern tänker annorlunda...

Hon kommer hem! Så det känns jättebra att hon faktiskt kommer hem från Sverige imorgon kväll! Planen var att hon skulle stannat längre, men hon har hemlängtan och allvarligt, det blir bra att hon kommer hem så vi kan ta tag i det här med collegebeslut. Kanske hon behöver besöka nån av universiteten igen, även om hon inte behöver bestämma sig förrän 1 maj.

3 kommentarer:

Eva i Dalarna sa...

Men hur kommer ni som föräldrar att agera då, I valet av skola? Kommer ni att försöka övertala henne att välja någon av de skolor ni föredrar eller kommer ni att vara tysta och låta henne göra sitt eget val,utan påverkan?

eastcoastmom sa...

Eva: Svårt. Tror inte det är bra att pressa någon att välja en skola de inte vill. Men man kan ju tala om fördelarna med de skolor vi har som favoriter.

Anne sa...

Jag tycker du har så modiga och självsäkra barn, som tar för sig och känns så mogna och självständiga. Man kan ju få hemlängtan ändå, tycker det var otroligt strongt av din dotter åka iväg själv till Sverige sådär på flera veckors projekt. Otroligt modigt av en så ung tjej. Vad gör det att man kommer hem lite tidigare än beräknat, en erfarenhet rikare är hon likväl och all cred till henne för att hon åkte och provade på. Modigt, det måste jag verkligen understryka. Att man kommer hem tidigare än beräknat förtar inte det. Och som du säger, nu behövs hon hemma och så ni alla kan gå igenom det här med uni beskeden i lugn och ro. Mycket att tänka på!! Tror det blir skönt för henne och er alla när ett beslut väl är taget. Du vet sådär det kan vara, ovisst och mest jobbigt när ingenting är bestämt men sedan när ett beslut är fattat så är det nåt konkret att rätta sig efter och man vet och det lugnar en (även om det fortfarande är läskigt och man kan undra om det blev "rätt" men brukar kännas bättre när ett beslut är taget). All lycka till! Jag är säker på att oavsett vad det blir för val så blir det bra i slutändan.