torsdag, februari 14, 2013

Sun on the slopes

Happy kids. Bästa sortens semester, det är när vi är på skidsemester tycker kidsen. De är bra skidåkare, säkra, gör inga galna åk utan tänker efter för det mesta innan de kör nerför.

Lech är ganska posh. Det är inte den allra tjusigaste skidorten i Alperna, men det är otroligt välordnat och fullt av dyra hotell. Bra restauranger i backarna. Och människor med dyra skidkläder. Här är övervägande tysktalande skidåkare, en del engelsmän och danskar, ett fåtal svenskar. Sen är vi förvånade över att det faktiskt verkar vara tillåtet att röka på restauranger, inte att det är väldigt vanligt förekommande, men visst, det är tillåtet och när man är van vid att det är förbjudet överallt - i Spanien också! - så blir man förvånad.

Lustigheter i backarna: de tre ryska kvinnliga skidåkarna som hade med egen fotograf, han tog svårare backen ner med stora kameran på magen, väntade nedanför backen och fotograferade sen i tur och ordning damerna som tog enkla backen ner.
Roliga utklädnader, jag har sett en rosa kanin, scooby doo, Stålmannen och andra i backarna, alla var vuxna människor. Ett gäng pensionärer hade stora underklädesshorts på sig över skidkläderna, tror det var för att de snabbat ska kunna känna igen varann i backarna. Crazy och lite kul.

Non-skiers och andra. Lite förvånad över att det finns såpass många non-skiers här. Långt uppe i skidbackarna finns det trails som är till för gående. Och pälsklädda damer, äkta päls, något som ju på många håll är totalt not-political-correct, de har samlats i Lech hela högen tror jag.

I love Lech! Den här stan är så otroligt fin, backarna är underbara och snön, wow! Gillar hur trevliga människor är här, det kanske är typiskt för Österrike?

5 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Låter underbart tycker jag!

Stor kram

Lotta

eastcoastmom sa...

Det ÄR underbart!
Kram tebaks

Desiree sa...

Fin bild på din dotter. Ser som sagt så härligt ut med bilderna du visat. Det är bra att det finns en hel del aktiviteter för dem som inte åker skidor. Kan inte låta bli att fnissa lite åt de ryska damerna med sin fotograf. Ryssarna har väl garanterat päls på sig då de är ute och promenerar.
Kram!

Annika sa...

Låter bra, och hoppas att det inte är för POSH för det är mest bara jobbigt i min bok.
Hoppas det är med måtta.
HAHA, komiskt med ryskorna.
Men inte förvånande.
Låter som en ypperlig semester!!
Best of the best!!
Kram!!

eastcoastmom sa...

Nädå, inte för posh, inte i stil med Deer Valley, Utah. Men för oss som är vana vid Alta, Utah, som är otroligt low key, så är det posh.