torsdag, augusti 23, 2012

New, but same, school clothes

Bild från gap.com

Överallt läser jag bloggar om barnens nya kläder inför skolstart. Så fina och coola.

Vi har handlat nytt inför skolstarten i september, vi med. Men det är inget revolutionerande färgsprakande mode eftersom det är strikt uniform på barnens brittiska skola.

Jag köpte nya vita blusar och några grå veckade kjolar till Dottern. Grå byxor och långärmade vita skjortor till Sonen. Nya svarta skor till båda. Mörka strumpor.

Inga problem att veta vad barnen ska ha på sig i varje fall. Ett stressmoment mindre på mornarna.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Det är ju faktiskt rätt praktiskt och skönt med skoluniform både för föräldrar och barn. När jag gick i Amerikanska skolan i Nicaragua hade vi skoluniform (vit blus och blå kjol eller byxor). Funkade väldigt bra.

Victoria sa...

Vi har också skoluniformer, fast inte så strikt. Beige, mörkblå eller svarta byxor/shorts/kjol/klänning och övertill ska det var något med krage och knäppning (tänk tenniströja eller skjorta) och de kan vara i vilken färg man vill, bara den är enfärgad och inga bilder(logos, ränder eller annat). Funkar bra och känns inte som en uniform, men fortfarande aldrig några problem med vad de ska ha på sig.

HEMLÄNGTAN sa...

Skönt ändå att ha skoluniform. Som du skriver så är det ju ett stressmoment mindre och dessutom känns det som alla är på samma nivå.

Tack för ditt besök och kommentar på min blogg. Kul att hitta hit!

/Jenny

eastcoastmom sa...

Desiree: Vi har vant oss med uniformen nu, barnen tycker det ganska skönt.

Victoria: Låter er som en dresscode än uniform? Men bra. Jag gillar dresscodes också.

Hemlängtan: Välkommen!