måndag, december 22, 2008

Kavring är gott

Det är ett längre projekt att baka kavring. Degen ska först jäsa minst 24 timmar, sedan lägger man till fler ingredienser och jäsning på 3 timmar. Gräddas i ugnen 1 timme och 10 minuter, men i min ugn med varmluft tar det inte ens 55 minuter.

Resultatet är utsökt. Vi åt smörgåsar av kavring med julskinka igår kväll, Maken och jag.

I år vågade jag mig på att baka med torrjäst - amerikansk torrjäst - och det gick hur bra som helst. Även om jag fortfarande tycker det är enklare att baka med färskjäst, så har jag nu inga problem med torrjästen. Det är framsteg det, för mig.

1 kommentar:

Annica R sa...

Ååå, vad gott det låter! Kan du inte lägga ut receptet? Har inte vågat mig på amerikansk torrjäst ännu.. God Jul från en nybliven Dallas-bo.