måndag, december 02, 2013

Expatlife: Flyttar jag minns

Av nån konstig anledning har det blivit så att varje gång vi flyttat har flyttlasset gått över Atlanten.

Från Sverige till Brasilien. Till Tjeckien. Till USA. Till Spanien. Och snart till USA igen.

Den enklaste flytten var den första. Såklart. Vi flyttade innan vi hade barn och jag bodde ensam kvar i min gamla lägenhet i Stockholm några månader innan jag flyttade efter. Sov på en enkel extrasäng, hade ett matbord och nån stol och en dator på golvet. Ganska spartanskt men det funkade ju eftersom jag var själv.

När vi skulle flytta till Prag var jag höggravid med tvåan och sprang omkring efter en energisk 1.5-åring. Den flytten kommer jag knappt ihåg. Kanske har jag förträngt den. Med stor mage flög jag sen till Sverige för ett mellanstopp med Sonen, Maken jobbade kvar ytterligare en månad.

Flytten från Prag. Maken hade redan börjat sitt jobb i New York och jag skulle bara arrangera flytten, barnen var ju i preschool några timmar varje dag. Dessvärre fick först Sonen och sedan jag influensa - enda gången vi haft flunsan! peppar peppar... - och jag knaprade febernedsättande bäst jag kunde medan jag dirigerade flyttkillar. Åh så sjuk jag var. Sen däckade jag hemma hos mina föräldrar i Sverige där vi firade jul.

Väl i USA tyckte vi att nu flyttar vi inte mer. Här vill vi bo.

Men så kom det här jobbet i Spanien upp och då flyttade vi snabbt som tusan, på en månad sorterade vi hyfsat och flyttfirman kom. På slutet drog orkanen Irene in över östkusten, så det var ganska kaotiskt med flytt mellan hus och vänner som ställde upp till hundra.

Den här kommande transatlantiska flytten tillbaka till USA känns lyxig i jämförelse. Barnen är större, de är i skolan hela dagarna och jag kan gå här och plocka och sortera. För även om man inte packar containern själv är det ju en hel del jobb innan. Det känns så mycket bättre att göra sig av med sånt man inte behöver eller vill ha innan en flytt.

Så jag är ganska lugn. Ganska.

Om nån vecka låter det kanske annorlunda.

8 kommentarer:

Annika sa...

Ni har flyttat mkt i era dagar.
Rutin har du, det är så säkert.
Tänk att ni snart bor på denna sidan pölen igen.
Vi ska hoppas att ni inte behöver flytta i brådrasket igen.

eastcoastmom sa...

Annika: I dag börjar jag känna mig lite småstressad trots allt...

Martina sa...

Wow, imponerande med sa manga flyttar! Ni kan inte ha mycket "skit" hemma hos er eftersom ni maste rensa ut saker sa ofta!! Det är ju en fördel!
Kramar

Desiree sa...

FLyttproffs vid detta laget. Ni kan detta med transatlantiska flyttar :-)
Det är otroligt mycket jobb även om man inte packar själv så måste man ju ändå sortera och gå igenom allt innan. Det rör sig om stora flyttsummor så man vill inte ta med onödiga saker. Hoppas denna flytten går smidigt.
Kram!

month day year sa...

Försöker också rensa ut innan flyttarna. Känns trist att ha med sig grejer man ändå inte vill ha. Hoppas allt går bra!

Taina sa...

Inga små flyttar precis. Men nu har ni ju vanan inne plus att barnen blivit större.

Lycka till med packningen!

Cari sa...

Måste du skriva listor också på allt du packar? För försäkringens skull.
Har en väninna som flyttat till USA och sen tillbaka till Europa och de måste ha lista på ALLT.
Så när hon gjort den första har hon kvar den och skriver in allt nytt de köper (och tar bort det som slängs).
Lycka till med denna flytt.

Steel City Anna sa...

Oj vad många flyttar. När jag flyttade till England från mitt studentrum hade jag bara en jätteryggsäck och en resväska med en hel del övervikt, allt annat lämnade jag kvar, skänkte bort eller sålde. När jag tänker tillbaka är det den bästa flytten. Vi har flyttat mycket på sistone inom Sheffield och det har varit mycket jobbigare. Ni måste ha fått riktig rutin på att packa och ordna med flytt nu! Lycka till!