måndag, oktober 31, 2016

De här slöfockarna

Sömnigast: Alltid katterna. De sover och sover. Massor.

Halloween: Vi prickade in solnedgången vid stranden när vi promenerade dit för att kolla Halloweenfirare, jag och Ironman.

Gladast: Ikväll kom listan över de som kommit med i cheers tävlingsteam, och Dottern är med! Jepp hon är gladast av alla idag!

söndag, oktober 30, 2016

Candy corn

Det kallas candy corn och jag köper det en gång om året, vid Halloween. Så sött att man storknar men ändå gott eftersom man äter det så sällan. En amerikansk klassiker.

Våra gäster har åkt vidare till New York City. Vi har haft sommarvärme och sol idag, 23C. Men nu på kvällen ösregnar det och blixtrar.

Sonen har hängt över sina collegeansökningar hela dagen. Lärarna gav inga läxor eftersom de visste att Seniors skulle ha häcken full med ansökningar i sista minuten.

Just nu vill man bara snabbspola framåt så den här omgångens ansökningar är klara och inskickade.

fredag, oktober 28, 2016

Friday tjohoo!

Nedräkning till Halloween. Mest och bäst dekorationer har husen vid stranden, men det är ju på måndag det händer. Då är det massor med spöken, spindlar, skelett och annat i trädgårdarna där.

Vi väntar på våra besökare. Först var det långa köer i passkontrollen, sen hamnade de i bilköer såklart. Men nu snart är de här!

torsdag, oktober 27, 2016

SignUpGenius

Fixar. Har suttit en bra stund med SignUpGenius för att planera inför en cheer clinic som vi fixar med på Election Day. Och som jag är ansvarig för. Höll på ett bra tag fram och tillbaka innan jag förstod hur det fungerade in i minsta detalj. Meningen är att de som vill hjälpa till enkelt ska kunna skriva upp sig på en tid som passar dem via internet. Nu så. Hoppas jag.

Regn och lite snö. Jo faktiskt att det snöade på förmiddan. Lite lite. Sen har det regnat. Ganska mycket. Men gudarna ska veta att vi behöver regn.

Manchego. Det är ju favoritosten. Antingen lagrad tre månader eller sex. Inte mer, då blir den för stark. Den vi köper på Whole Foods är riktigt bra. Nästan som den i Madrid.

Städa. När jag dammsög idag kom jag att tänka på vilken skillnad det är vad gäller damm och katthår... På våren och sommaren är det som man vadar i kattpäls som katterna fäller. Nu på hösten knappt inget alls. Våra katter har mycket päls, ganska lång päls. Nu har de extra mycket.


onsdag, oktober 26, 2016

Inga filter här

Det är ju så lätt att manipulera bilder nuförtiden. Men jag vill ge en eloge till hösten här i New England, för det behövs verkligen inte att redigera bilderna här. Orange lövprakt och blå himmel gör sig väldigt bra på bild. Helt utan filter.

Nu har vi nedräkning inför fredag då vi får besök. Våra fd grannar kommer och hälsar på, familjen P som bodde här tre år. Hummer är beställt för lördag middag, det blir bra det.

tisdag, oktober 25, 2016

Kalla händer

Bara några plusgrader imorse. Mötte flera som var påpälsade med dunjackor, fårskinnsvantar och öronmuffar. Jag hade bara en tunn hoodie, borde haft fingervantar kom jag på efter ett tag.

Det blev varmare på dan men småkyligt. Skönt.

Nu håller trädgårdsföretagen alla anlitar på att samla in de löv som redan fallit. Förut hörde man dånet av gräsklippare. Nu är det dånet av lövblåsare.

Vi är old school och räfsar våra egna löv. Det är en ganska bra workout.

måndag, oktober 24, 2016

Men imorron kommer det göra ont...

Kände att idag var det dags att försöka sig på att springa lite. Försökte för nån vecka sen. Det gick sådär.

Imorse bestämde jag mig för att nu var jag på gång! Så jag sprang och gick, sprang och gick, men mest sprang, en runda på ynka fem km. Otroligt vad stelt jag kände mig i början. Det kändes bättre och bättre, faktiskt nästan ok till slut. Mest var jag orolig att jag skulle få ont, därför vågade jag mig inte ut på en längre runda.

Fast nu ikväll känns det att jag tränat. Älskar den känslan.

söndag, oktober 23, 2016

Hell freezes over, typ

För några dagar sen frågade Sonen om han fick vandra med några kompisar i helgen. Javisst tyckte jag men glömde totalt bort det. Det var dessutom så osannolikt. Några tonårskillar som ska iväg och vandra nån naturskön led en söndag. Ha ha ha...

Men idag var Sonen uppe tidigast av alla och åkte iväg för att vandra Breakneck Ridge i New York tillsammans med några kompisar. Vädret var fantastiskt, soligt och svalt. Det var fyra killar som springer tillsammans, idag hade de en heldags vandring som träning istället.

Har ingen aning var de fick idén ifrån. De stannade och åt en stor frukost påvägen dit, vandrade i många timmar, första timmen var i princip bergsklättring berättade Sonen. På hemvägen åt de en tidig middag.

Och han säger att han vill vandra igen.

Man undrar om de vandringar vi gjort när vi rest med RV och gjort andra roadtrips, faktiskt hjälpt. Det är lite av ett hallelujamoment här hemma just idag tycker jag.

Våra gäster reste imorse. Ironman har cyklat precis hela dagen. Dottern har gjort läxor med kompisar. Och jag har roat mig med tvätt, bakning och matlagning. Gjorde lasagne och äppelkaka till middag.

lördag, oktober 22, 2016

Lite från fredagen

Några bilder från fredagens football och cheer i Ridgefield. Det är en fin stad, charmig. Dessutom är high school där riktigt trevlig och deras football field bland det snyggaste jag sett. Ganska nytt.





fredag, oktober 21, 2016

Tuff match

Bortamatch mot Ridgefield, våra gäster följde med för att kolla. Det är kul att kunna visa något så amerikanskt, cheer och Football en fredagskväll.

Dessvärre var det tufft motstånd. Vårt lag förlorade. Blä för det.

torsdag, oktober 20, 2016

Gult och gult

Soluppgång. Den gula skolbussen och den gula soluppgången. Så fint imorse.

Nageltrång. Jamen, hur kan en så fånig liten sak göra så ont? En stortå som är alldeles röd och varm. Ond. Sov dåligt inatt, det gjorde ont när jag nuddade täcket eller sängen med tån. Nu mot kvällen är det bättre.

Glad kille. Det är inte ofta Sonen berättar hur det går i skolan men idag kom han hem och sa att hans AP Physics prov i måndags gått jättebra. Allt det där pluggandet hela söndagen, verkligen hela dan, gav resultat.

Svalare. Efter några rekordvarma dagar blev det svalare inatt och idag. Hoppas verkligen på mer normala temperaturer nu.

Chili. Gjorde chili con carne till middag, med två lika sorters bönor, serverade baguette till. Det är en favorit här hemma. Sonen tog en extra portion. Och Dottern åt en liten portion, trots att hon redan ätit pasta dinner i skolan, cheer och footballplayers har gemensam middag på torsdagar efter träning.

onsdag, oktober 19, 2016

Orange

Nu är det höstfärger överallt. Fint.

Kusin M är här med sin E, trevligt tycker vi.

tisdag, oktober 18, 2016

Höstlöv

Jodå. Löven börjar falla så smått. Nere vid stranden också.

Jag hade ett ärende till Stamford som jag skjutit upp ett tag, returnera kläder på Zara där. Det är ofta tjockt med trafik men idag var det hyfsat.

Sen kom jag på att besöka en supermarket i Stamford, det är Fairway som öppnade för säkert över ett år sen. Den var ganska bra, som en blandning av Whole Foods och Stop n Shop, eller kanske Stop n Shop på steroider. Men inget man åker mer än 20 minuter för, om man inte råkar ha nåt annat ärende i närheten.

måndag, oktober 17, 2016

Morgonstrand

Det är otroligt vad en halvmulen himmel kan betyda för hur många jag möter när jag är ute på morgonen. En morgon utan moln är det många människor ute och går och springer. En dag som den här morgonen, med mycket moln, är det betydligt färre ute.

Några möter jag i ur och skur. Som de tre äldre damerna som verkar ha samma morgontider som jag. De har jag hälsat på sen vi flyttade hit 2004!

Aldrig att jag tröttnar på att se solen gå upp över Long Island Sound. Det är alltid ett skådespel.

Idag har vi fått tillbaka värmen, 25C. Ska tydligen hålla i sig några dagar. Imorron kväll får vi besök, en av barnens kusiner med flickvän kommer från Stockholm. Det ser vi fram emot!

söndag, oktober 16, 2016

Solig söndag

Vilket väder vi har! Oktobersolen värmer och varmare ska det bli i veckan. Nästan så jag ångrar att jag bytte till duntäcken i alla sängar. Kommer blir väl varmt några nätter framöver ser det ut som.

Vikte ett berg av tvätt men nästa steg är det svåraste, att få resten av familjen att hämta sina nytvättade kläder och självmant lägga in den i sina garderober... Ibland tror jag att det vore enklare att strunta i att vika tvätten, bara tvätta och låta ligga kvar i tvättstugan och låta var och en leta reda på det de vill ha...

Konsert i city

Middag och konsert i New York. Grekisk restaurang innan och diskussioner om latinamerikansk politik med våra vänner från Tyskland och Venezuela.

Sen fantastisk konsert med portugisiska Mariza. Hon sjunger fado och annat. Underbart! Dessutom var de tre gitarristerna som ackompanjerade sanslöst duktiga.

fredag, oktober 14, 2016

Floden genom stan

När det är högvatten är floden genom stan stor och, ja, hög. Idag var jag på biblioteket just vid flod. Blå himmel var det också.

Football i Stamford och cheerleaders var med. Fortfarande oktober och rosa månad, annars är ju skolans färger blått och vitt.

torsdag, oktober 13, 2016

Torsdag

Hela veckan har känts en dag fel, eftersom barnen hade ledigt från skolan igår onsdag. Men det var torsdag idag, inte fredag,

Dimma över vattnet imorse. Och sådär väder resten av dan. Träffade Bästa S för en kaffe på stranden på eftermiddan, en del sol då.

onsdag, oktober 12, 2016

Ledig onsdag

Yom Kippur. Ingen skola för barnen, det är Yom Kippur tydligen. Men vi var bara lediga.

Sleepover. Dottern hade ett gäng cheerleaders här på sleepover. De var på dinern på kvällen, sen stranden och kom hem med sand i skorna, glada. Det är bra tjejer, alltid kul att ha dem här.

College prep. Sonen har hängt över alla småuppsatser han måste skriva som ansökan till college. Han säger att han fått massor gjort och inte är stressad över att det är typ två veckor tills ansökningarna ska vara inne. Men mamman är stressad ändå.

Rensar. Såg att en kyrka här samlar in kläder till en organisation i en grannstad. Började rensa och fick till en bra hög med kläder när jag dök in i barnens garderober.

måndag, oktober 10, 2016

Expatlife: Cross country

Mycket handlar om cheer här i familjen. Men också om cross country och track and field.

Sonen springer med skolans lag sedan freshman year. Till skillnad från de flesta andra sporter på high school kan de som springer träna och tävla alla tre säsonger, höst, vinter och vår. Nu under hösten är det cross country, då springer de utomhus terränglöpning. Sedan är det indoor track and field, precis som namnet är det friidrott inomhus i olika grenar. Och på våren är det outdoor track and field.

Skolans lag har inga tryouts för att springa. De som anmäler sig till laget och kommer på alla träningar är med i laget. Däremot är det bara en liten grupp som är med i varsity, då måste man springa en viss tid, har för mig att det är sju killar som är med i varsity, lika många tjejer.

De tränar i sex-sju olika grupper, beroende på förmåga, hur snabbt de springer. Sonen började långsamt första säsongen han var med och tränar nu med de snabbaste killarna, varsity, även om han inte får till de tider de killarna gör på tävlingar. En av hans kompisar kom på 3:e plats i de nationella tävlingarna i juni, det är många universitet som vill ha den killen i sitt lag. Konkurrensen är tuff i laget.

Men sammanhållningen! De har kul, de får så många vänner, de stöttar varandra. Och tränarna är verkligen bra.

Hur mycket de tränar? Sex gånger i veckan, det är styrka, intervaller och sen minst 10 km i snabbt tempo, i sol och snö, året runt. Jag ser dem ibland komma springande i flera stora gäng, det ser ganska cool ut när det kommer så många snabba, målmedvetna killar eller tjejer.

söndag, oktober 09, 2016

Snoddas

Kärleksmums, chokladrutor eller snoddas och annat, kärt barn har många namn. Eftersom barnen gjorde läxor nästan hela dan, ville jag uppmuntra dem med nåt gott. Och kakan var uppskattad!

Middagen var en riktig klassiker, köttfärslimpa och potatismos. Vi är ganska så mätta nu...

Det har regnat en del, vilket verkligen behövdes. Men nu mot kvällen tittade solen fram igen, det ska bli fint väder i veckan.

lördag, oktober 08, 2016

Morgontidig

Uppe med tuppen. Eller i mitt fall, uppe med katterna som envisas med att väcka mig nån gång efter halv sex. Vilket i sammanhanget inte är så tidigt ändå, katter är ju oftast otroligt morgonpigga.

Sonen skulle iväg tidigt och tävla, springa, och han är verkligen bra på att fixa allt själv. Men jag var ändå uppe för att dubbelkolla. När jag ändå var vaken tog jag en promenad till stranden. Soluppgången var fantastisk.

Båda barnen var borta större delen av dagen, cross country och cheerleading. Nu har vi en slö kväll hemma. Behövs ibland för tonåringar.

fredag, oktober 07, 2016

Pumpkin month

Mycket orange nu överallt. Dekorationer och smaker. Pumpkin latte, typ. Nja jag är ingen fan.

Men pumpor är coola som dekoration. Några måste man ha vid ytterdörren så här års.

Ikväll tar Sonen det lugnt, han har cross countrytävling imorron, bussen går vid. 6.45. Dottern har besök av pojkvännen, hon har Football imorron, cheer åker innan 10.

Det blir en tidig kväll.

torsdag, oktober 06, 2016

Torsdag och lite förkyld

Bra början. När man börjar dagen med glada tonåringar och sen en sväng vid beachen, det är en bra början.

Förkyld. Kanske har jag fått ta över Sonens förkylning. Vill inte. Känns som jag skulle kunna sova dygnet runt.

Lyckad middag. Improviserade en lasagne med spenat, ricotta och tomatsås igår på tjejmiddagen här. Det blev riktigt gott så det tänker jag göra igen.

Flanellskjortor. Nu är det flanellsäsong enligt Sonen. Han har några stycken men ville ha fler, hoppas han gillar dem jag köpte idag. Det är svårt att hitta kläder som passar till vår swedezilian, han är så smal.

tisdag, oktober 04, 2016

Höstäpplen

Det är äppeltider nu. Aldrig äter barnen så mycket äpplen som på hösten, och jag förstår dem.

Macintosh heter en av favoriterna, ett äpple som är vitt inuti, lite syrligt. Jag tog ett äpple på hotellets frukost igår morse, påväg hem i bilen hittade Sonen det i min väska och vi slogs nästan om det när vi smakat. Så perfekt. Kan ha varit ett Macintosh. Eller kanske Empire.

Annars. Störtregn inatt. Moln imorse och sen klarblå himmel framåt eftermiddan. Hösten är här men jag går barbent i kjol och sköna koftor,

måndag, oktober 03, 2016

Expatlife: Sport som biljett till college

Eftersom vi har vänner med barn som är riktigt bra på sin sport vet jag en del om hur processen ser ut för rekrytering till ett collegelag. När jag fikat med väninnan berättar hon hur collegetränare ringer dem i tid och otid och några har kommit för att besöka dem hemma!

Det kan tyckas som en otroligt bra sits att ha fem jättebra universitet att välja mellan, men inget är helt säkert för till sist är det ändå admission, antagningen på skolan, som har sista ordet. För de riktigt bra skolorna krävs både toppbetyg och bra idrottsresultat. Sedan skriver college och student ett National Letter of Intent, ett kontrakt där man bestämmer skola.

Sen finns det undantag. En av Dotterns vänner sedan lågstadiet, en mycket lovande basebollspelare, har redan lovat att han kommer gå på Duke University, ett av de bästa universiteten i USA. Killen har alltså just börjat sitt sophomore year i high school. Ganska imponerande.

Men man undrar lite hur den rekryteringsprocessen gick till. Det finns strikta regler för hur och när coacher får kontakta high schoolatleter. Faktiskt får de inte kontakta dem alls personligen förrän sommaren innan eleven börjar sitt Junior year, inom de flesta sporter, om det är en Division 1 skola i sport. 


lördag, oktober 01, 2016

Blue streak

Så här ser Dotterns hår ut nu. Nyfärgat blått. En stor slinga av underhåret är färgat, men det kommer tvättas ur ganska snabbt.

Hennes cheercoach tyckte att hon hade rätt spirit när Dottern skickade en bild på resultatet. Färgerna för vår high school är blått och vitt!