söndag, augusti 31, 2014

Dagen efter århundradets bröllop

Bröllopet var fantastiskt, både vackert och storslaget. Champagne i massor på Copacabana Palace och när festen tog slut vet vi faktiskt inte. Smet iväg strax efter två med rejält trötta barn.

Strandhäng idag. Skön vind och den där mjuka riosanden under fötterna. Vi behövde verkligen vila efter alla fester de här dagarna.

lördag, augusti 30, 2014

Beach before wedding

Några timmar strandhäng innan bröllopet. Hänger med våra vänner från Sao Paulo som rest hit några dagar för att träffa oss. Yay för det!

Snart blir det bröllop och fest natten lång.

fredag, augusti 29, 2014

Hälsningar från Pao de Acucar

Försökte oss på Corcovado men det var total dimma och regn, så vi kollade utsikten från Rios sockertopp istället, Pao de Acucar.

Snabb lunch och sen övning i kyrkan inför vigseln imorron. Och så rehearsal dinner på Fogo de Chao i Botafogo. Det här bröllopet är i megaformat på alla sätt! Dottern som är flower girl tycker det är helkul!

torsdag, augusti 28, 2014

Det där havet

Vi bor med havsutsikt i Barra da Tijuca, på 15:e våningen, hundra meter från stranden. Från balkongen hör vi vågorna rulla in. Det är mäktigt.

Barra är ganska lugnt, inte så många hotell och turister. Det är en bra, säker stadsdel. När vi besökt Rio förut har vi bott i Ipanema och just innan vi flyttade från Brasilien bodde vi några nätter på legendariska Copacabana Palace. Och dit ska vi faktiskt på lördag kväll, bröllopsfesten kommer vara där.

Nu gör vi Rio!

onsdag, augusti 27, 2014

Rio de Janeiro, baby!

Yes vi är här! Först lite nostalgi, pao de queijo och brigadeiro, och såklart cafe com leite.

Har hyrt en lägenhet just vid stranden i Barra. Vädret är sådär men det är kul att vara i Brasilien igen. Lite som att komma hem faktiskt.

tisdag, augusti 26, 2014

Fjäril på besök

De här buskarna attraherar fjärilar och vi fick fint besök häromdan!

Jag försöker packa och tänka på vad vi alla ska ha på oss och när. Snyggkläder och slips till grabbarna. Några dagar ser det ut att bli regn, men sen ska solen skina över Rio hoppas jag. Det är ju vinter där men kan vara hur skönt väder som helst i alla fall. Håll tummarna!

måndag, augusti 25, 2014

Byggmöte

Ikväll hade vi bestämt träff med Byggaren vid vårt hus, för att gå igenom allt som ska göras. Nu har vi alla bygglov fixade, det gick som en dans! Nästa tisdag börjar vi.

Men innan dess ska vi på bröllop i Rio de Janeiro. Flyger imorron kväll och barnen har faktiskt fått ledigt från skolan, pust! det var skönt.

söndag, augusti 24, 2014

Peaceful Sunday

Skön söndag. Sonen sprang. Jag sprang vid stranden. Ironman cyklade långt, han har en triathlon om några veckor. Och Dottern var på en lång hike med några kompisar.

Bra så. Nu är det specialmiddag på gång med Bästa Grannarna och jag är bannlyst från köket.

Tror att vi börjar med rosa champagne och kommer avsluta med creme brulee som Sonen står för. Spännande.

lördag, augusti 23, 2014

Tårtdags

Verkligen god tårta Dottern fixade idag. Jordgubbar och grädde emellan. Hallon och blåbär överst.

Mmmm.

fredag, augusti 22, 2014

Very empty bedroom

Idag har vi gått igenom vårt hus, positivt överraskade att det var i så bra skick efter tre års uthyrning. Vi har haft bra hyresgäster.

Huset är ju helt tomt nu och då känns rummen extra stora. Som vårt sovrum. Det är enormt.

torsdag, augusti 21, 2014

Growing like a weed...

Växer så det knakar. Sonen kändes plötsligt längre, så vi tyckte han borde mätas. Och visst har han växt. På sju månader har han växt fem cm, det är ju en del.

Felleverans. Ironman skulle få tre lådor vin levererade idag. Men det måste blivit nåt fel hos leverantören för de skeppade istället till vårt eget hus, inte den adress vi bor på nu! Sonen och jag upptäckte lådorna när vi åkte över till Bästa Grannarna en sväng, slängde ett öga mot vårt hus och där framför ytterdörren stod tre likadana lådor på varandra...

Toppenväder. Hur sköna dagar som helst har vi haft sen vi kom hem till Connecticut. Svala kvällar och nätter, inte så varmt om dagarna - bara 25 C eller så - och fr allt ingen hög luftfuktighet. Fantastiskt för att vara augusti.

Cheer igen. Så har höstens cheer börjat för Dottern, hon haft träning tre gånger den här veckan. Fortsättninsvis blir det två gånger och så cheer vid footballmatcher. Hon är så glad, trivs så bra med cheerleading!

onsdag, augusti 20, 2014

Amerikansk skollingo för middle school

Oops, tänkte mig inte för när jag skrev om pods och homerooms. Det är ju amerikanska ord jag hör så ofta.

Pod: varje årskurs på Middle School är indelad i tre pods, tre stora grupper på mellan 80 och 100 elever. Eleverna har sina huvudämnen med elever i samma pod. En lärare har huvudansvaret för varje pod.

Homeroom: En mindre grupp elever, 15-20 personer, som bildar en klass och har en homeroom teacher, en klassföreståndare. Varje morgon träffas eleverna i sitt homeroom på morgonen för genomgång av dagen och veckan.

Middle school är årskurs 6, 7 och 8 där vi bor. Barnen fyller 11 år det år de börjar 6th grade. Middle school är som svenskt högstadium ungefär, olika klassrum för varje lektion. Lunch har alla i samma årskurs samtidigt, och alla börjar och slutar skolan samma tid varje dag, 8.00-14.45.

tisdag, augusti 19, 2014

Snabbkoll av huset

Eftersom våra hyresgäster flyttade ut för några dagar sen, stannade vi till idag och kollade huset, Sonen och jag. Båda barnen längtar nu efter att flytta tillbaka till sina rum. Till sin gata. Precis som vi föräldrar saknar de Bästa Grannarna.

Dottern var barnvakt några timmar hos Bästa Grannarna. Extrapengar tjohoo!

Just när hon skulle börja sin cheer för säsongen fick hon veta pods och homerooms för alla... Hon fick en av sina bästisar i sin pod, alla andra har andra pods.

Men hon är ok med det, säger hon. Och jag tror henne.

måndag, augusti 18, 2014

Back in business

Yup. Då var man tillbaka till same old, alltså springa där jag brukar. Det gick supersegt idag, kanske är det jetlag. Sover sisådär.

Dottern var i skolan hela morgonen, hon ska hjälpa nyinflyttade elever att hitta rätt när skolan drar igång. Passar vår supersociala tjej.

Bäst idag: hittade supersnygga skor i perfekt färg till bröllopet vi ska på i Rio de Janeiro.

söndag, augusti 17, 2014

Jetlag selfie

Jodå. Det händer att jag hamnar på kort. Lagom jetlaggad och så.

Hemma hos Bästa Grannarna, grillar hummer och dricker champagne.

Bra söndag.

Resväska lite på avvägar

Landade på Newark igår efter en bra dagflight. Genom passkontrollen utan alltför mycket väntan och så hämta baggage.

Snabbt fick vi två av våra resväskor, men den tredje dröjde. Och dröjde. Och kom aldrig.

Däremot snurrade det runt en likadan väska på baggagebandet, en stor gul duffelväska från LL Bean. Men den var inte vår.

Till slut drog vi slutsatsen att någon tagit fel väska. Sonen skrev ner det namn och telefonnummer som stod på väskans baggagetag och så gick vi ut - glada att inte bli stoppade i tullen med 7 kg vitt pulver i resväskorna! Hade på Ironmans begäran köpt en massa Vitargo i Sverige, och det såg lite suspekt ut med vitt pulver i plastpåsar...

Väl utanför ringde vi telefonnumret och jodå, det var en tjej som tagit fel väska men ännu inte upptäckt det! Hon var påväg till vår grannstad - sån tur! - så när hon vänt om och hämtat upp sin egen resväska, så kom hon förbi och lämnade över vår väska till oss.

Slutet gott. Alltså.

Idag tvättar jag. Grabbarna i familjen tränar och kollar jetski. Dottern är hemma hos en kompis. Och snart ska vi iväg till Bästa Grannarna för söndagsmiddag med hummer.

Känns skönt att vara hemma.

fredag, augusti 15, 2014

Jump in!

Tokfint väder idag fram till två, då det kom en rejäl regnskur. Sen var det sol och så störtregn och åska igen - barnens stora åkmadrass flög iväg över vattnet till grannens brygga!

Barnen har badat, åkt den där flygande madrassen och åkt wakeboard. De drog iväg alla tre, en tolvårig kusin är här också, till Ljusterö för att köpa glass på sena eftermiddan, kul på vattenskotern!

Jag packar. Imorron reser vi hem till Connecticut.

torsdag, augusti 14, 2014

Snabb kille

Den här grabben vill köra fortare än han får. Vi har två olika nycklar till jetskin, en för nybörjare och en för erfarna förare. Tycker att det räcker med nybörjarnyckeln till Sonen, som ju faktiskt bara är femton år.

Men han frågar varje dag om han kan få testa med snabba nyckeln.

Nästa år. Kanske.

onsdag, augusti 13, 2014

Dinner with friends

Middag hos bästa fd grannarna, familjen P. Bästisarna fixade efterrätten, de provsmakade en del också...

tisdag, augusti 12, 2014

Friska vindar

Här har det blåst ganska friskt idag, det tog emot att bada tydligen.

Så det blev vårdräkt på istället.

Sonen var iväg och träffade sin kompis här på ön några timmar. Dottern och Kusin W har badat och spelat kort.

Nu bäddar tjejerna i friggeboden för att sova där inatt. Hoppas de lyckas sova nåt...

måndag, augusti 11, 2014

Effektivt

Efter morgonens träning åkte vi till Täby för att hämta mitt pass och vaccinera oss mot TBE. Gick betydligt smidigare än att fixa det i city!

Det ösregnade medan vi var iväg men sen var det uppehåll när vi åkte över sjön, tillbaka till ön. Sån tur!

Sonen har åkt wakeboard och övat på att vända, ser svårt ut. Men han ger sig inte.

söndag, augusti 10, 2014

Hi! and Bye!

Det var kul att träffa några av barnens kusiner och farbror. Båten är ju fin också. Förstås.

Fullt ös var det när kidsen åkte "ring" - mer som en uppblåsbar flygande matta tycker jag! - efter vattenskotern som kördes av de äldre kusinerna. Det gick snabbt. Väldigt snabbt.

lördag, augusti 09, 2014

Bye bye Småland!

Nu har vi vinkat hejdå till mormor och Småland. Körningen till Stockholm gick jättebra.

Svåger G är på besök med sin båt. Den tar en del plats...

fredag, augusti 08, 2014

Bakelser

Kanske beror det på att vi inte har möjlighet att äta svenska bakelser året runt som gör dem extra goda.

Såååå gott!

onsdag, augusti 06, 2014

Liseberg!

Vilket avslut de gjorde på Liseberg idag, barnen: de gjorde tre bergbanor på raken. Helix. Balder. Kanonen.

De utnyttjade sina tre expresspass på de här, så de kunde segla förbi de timslånga köerna där på slutet. Coolt.

Some serious fun!

När Liseberg öppnade idag höngde vi på låset: de här två kidsen tänker utnyttja sina åkband till max!

Let the fun begin.

måndag, augusti 04, 2014

Mot Småland

Nu har vi lämnat den här utsikten och åkt till Småland några dagar.

Barnen har redan varit iväg och badat i sjön här, det finns ett litet hopptorn som de gillar. Och hoppade gjorde de!

söndag, augusti 03, 2014

Sommarflicka

Den här sommartjejen, alltså. Med några fräknar på näsan, bruna ben och solblekt hår.

Med äldsta kusinen på besök idag går allt i maxfart. Och kidsen älskar varje minut!

Redo!

Kusinerna gör sig redo för skojigheter på vattnet!

lördag, augusti 02, 2014

Shopping och Prideparad

Jo vi åkte ju in till Stockholm idag, Dottern och jag. Shoppade, fyndade vinterjacka till henne för halva priset. Fikade. Ville ha typ allt i Brukabutiken men köpte faktiskt inget.

Och så kollade vi Prideparaden som drog genom stan som en glad regnbåge!

fredag, augusti 01, 2014

Soligt. Fortfarande.

Solen sken imorse när vi sprang på fastlandet, Sonen och jag. Och det är fortfarande soligt nu ikväll. Vilken fantastisk första sverigevecka vi haft!

Dottern och Farmor bakade en jättegod chokladkaka till fikat.

Men bäst idag: att Sonen faktiskt hittat nån på ön att ha kul med. En brittisk-svensk kille i samma ålder. De har åkt racerbåt och jetski i timmar!